2016-2023

13-15 juli 2023

Gasklockorna gävle Sweden

Gasklockorna gävle Sweden

lineup 2023

Amon Amarth
Kreator
Watain
Dismember
Dark Tranqulity
Abbath
Dark Funeral
Possessed
Dark Angel
BeneDiction
Decapitated
Naglfar
Aura Noir
Hiraes
Alcest
zeal & ardor
Memoriam
Brujeria
Midnight
Finntroll
Massacre
Orbit Culture
Nervosa
Crystal Viper
Defacing god
Offerblod
Sylvaine
Eradikated
Kvaen
Gadget
Malakhim
Frontalkrock
Kryptan
Envig
Bite Down
Dethrone
Avskräde
Antimere
Chugger
Xion
Völva
Unmute
Terra Black
Spiral Skies
Sarcator
Ordos
Misery Oath
Sarcator

spelschema 2023

Torsdag 13 juli

Fredag 14 juli

Lördag 15 juli

sv_SESvenska

Torsdag 13 juli

Amon Amarth

Det var 1992 som Amon Amarth bildades i Tumba och blev ett av de största banden inom den moderna metalgenren. Bandnamnet är taget efter domedagsberget i Tolkiens universum och deras låtar handlar ofta om vikingar och den nordiska mytologin. De klassas inte som vikingametal utan enligt bandet själva spelar de melodisk death metal.

På grund av sina grymma liveshower och sina två studioalbum ”With Oden On Our Side” (2006) och ”Twilight of The Thunder God” (2008) fick Amon Amarth snabbt ett formidabelt rykte och sitt stora genombrott. Albumet ”Jomsviking” (2015) hamnade på första plats i Tysklands officiella albumlista och blev Amon Amarths mest framgångsrika och världsomspännande release hittills.

Lördag 15 juli 

KREATOR

Kreator bildades 1982 i Essen och med plattor som ”Pleasure To Kill” och ”Terrible Certainty” etablerade de sig snabbt som ett av Europas största thrash metalband samt en av de första thrash metalakterna att signa med ett major skivbolag. De ses med rätta som legender inom thrash.

Dagens line-up består av sångaren och gitarristen Miland ”Mille” Petrozza, trummisen Jürgen ”Ventor” Reil, gitarristen Sami Yli-Sirniö och basisten Frédéric Leclercq.

 

Fredag 14 juli

WATAIN

Sen Watain formades 1998 har de blivit ett av världens mest välkända och beryktade black metalband.

Med sitt mycket efterlängtade sjunde studioalbum ”The Agony & Ecstasy of Watain” (2022) fortsätter Watain att väcka och elektrifiera sina fans. Detta är det första albumet som spelas in live i studion med full ensemble och musiken är skriven av grundarna Erik Danielsson, Håkan Jonsson och Pelle Forsberg

lördag 15 juli

Dismember

Det legendariska bandet Dismember är tillbaka med sin original-lineup som består av Fred Estby, David Blomqvist, Robert Sennebäck, Matti Kärki och Richard Cabeza. Bandet grundades 1988 i Stockholm och hålls ansvariga för genombrottet av genren death metal i Sverige.

Debutskivan ”Like An Ever Flowing Stream” kom ut 1991 och klassas idag som en milstolpe för den dåvarande spirande death metalscenen i Sverige och skivan etablerade även bandets fanbase.

Dismember har turnerat med band som Death, Cannibal Corpse, Entombed, Grave med flera och släppt åtta studioalbum som till exempel den klassiska skivan ”Indecent & Obscene” (1993). Senaste albumet ”Dismember” släpptes 2008 och bandet upplöstes 2011. Åtta år senare återförenas de med alla originalmedlemmarna för att fira sitt 30-årsjubileum som bandet Dismember.

Fredag 14 juli

Dark Tranqulity

Dark Tranquillity är en av grundarna till vad som numera kallas The Gothenburg Sound. Tillsammans med band som At The Gates och Ceremonial Oath skapade de i början av 1990-talet en egen variant av death metal med starka melodier som har fått efterföljare över hela världen. Inte minst i USA nämner mängder av band den göteborgska stilen som sin inspirationskälla.


Dark Tranquillity skivdebuterade 1993 med ”Skydancer” och har sedan släppt klassiska plattor som ”The Gallery” och ”Haven”.

Fredag 14 juli

ABBATH

Gitarristen och sångaren Abbath Doom Occulta, eller Olve Eikemo som han egentligen heter, är mest känd för sin tid i det banbrytande bandet Immortal. När han lämnade Immortal startade han sin solokarriär och grundade Abbath. Han värvade medlemmar som King ov Hell från God Seed, trummisen Creature och gitarristen Per Valla från Vredehammer.

Det självbetitlade debutalbumet ”Abbath” släpptes 2016 och på turnén som följde den skivan uppträdde han bland annat på den första upplagan av Gefle Metal Festival. Det andra albumet ”Outstrider” släpptes 2019 via Seasons of Mist. Av tidningen Loudwire fick albumet en placering bland de 50 bästa metalalbumen under 2019. Den senaste skivan ”Dread Reaver” släpptes 2022.

Torsdag 13 juli

Dark Funeral

Dark Funeral består av några av de mest respekterade musikerna i den svenska metalscen som frontmannen Lord Ahriman och trummisen Dominator. Bandets tidiga musik var starkt influerad av klassisk black metal från Norge och deras tidiga album som t ex ”The Secrets of the Black Arts” och ”Vobiscum Satanas” betraktas idag som klassiker inom genren.

Med sin djävulskt intensiva musik och sitt oförglömliga scenframträdande har Dark Funeral satt sitt avtryck i den svenska och internationella metalscenen.

Fredag 14 juli

Possessed

Death metalscenens gudfader Possessed bildades 1983 i San Francisco och slog igenom med demon ”Death Metal” som släpptes samma år. Deras sound stack ut från det populära Bay area thrash metal tack vare sin snabba spelstil och Jeff Becerras morrande sång.
Efter många missöden väckte Becerra liv i Possessed igen och nu är de tillbaka starkare än någonsin med sin tredje fullängdare ”Revelations of Oblivion” (2021) som har varit efterlängtat i årtionden.

Torsdag 13 juli

Dark Angel

Dagens Dark Angel består av gitarristerna Jim Durkin och Eric Meyer, trummisen Gene Hoglan, basisten Mike Gonzalez och frontmannen Ron Rinehart. Dark Angel är ett amerikanskt thrash metalband från Downey, Kalifornien som bildades 1981 och var ett av de ledande banden av den andra vågen av amerikansk thrash metal under 80- och 90-talet. De har även blivit citerade som ett starkt inflytande för death metalgenren.


Bandet fick smeknamnet ”the L.A. Caffeine Machine” på grund av deras ”over-the-top”-stil då de spelar extremt snabbt, tungt och har långa låtar med många olika tempoändringar och långa instrumentala partier.

Fredag 14 juli

Benediction

Benediction grundades 1989 av Darren Brookes, Peter Rew, Barney Greenway, Ian Treacy och Paul Adams. Skivbolaget Nuclear Blast Records var snabba på att se Benedictions potential och signade dem direkt.


Debutalbumet ”Subconscious Terror” släpptes 1990 och 2001 släpptes albumet ”Organised Chaos” som var första skivan med dåvarande sångaren Dave Hunt.


2019 meddelade Benediction att den tidigare sångaren Dave Ingram var tillbaka i bandet. Ingram sjöng på bandets klassiska skivor som ”The Grand Leveller”, ”Grind Bastard” och banbrytande ”Transcend the Rubicon”. Det senare albumet har klassats som en av de mest inflytande och viktigaste verken inom death metalgenren. Men den nuvarande uppställningen är Benediction starkare än någonsin.

Lördag 15 juli

Decapitated

Det var 1996 som det polska death metalbandet Decapitated grundades och idag består de av grundaren, gitarristen och kompositören Wacław ”Vogg” Kiełtyka, sångaren Rafał Piotrowski, basisten Paweł Pasek och trummisen James Stewart.
Decapitated har blivit känt som ett av de mest respekterade banden inom teknisk death metal och har en internationell fanskara i undergroundscenen. De att bli en nyskapande akt inom den moderna death metalgenren.


Det var när Vogg och hans yngre bror och trummis Witold ”Vitek” Kiełtyka var tonåringar som bandet skapades tillsammans med sångaren Wojciech ”Sauron” Wąsowicz. Ett år senare anslöt sig basisten Marcin ”Martin” Rygiel och tillsammans släppte de två demos. Bandet blev signat av Wicked World och debutalbumet ”Winds of Creation” släpptes 2000.
Sammanlagt har de släppt åtta studio-album och den senaste albumet ”Cancer Culture” släpptes maj 2022 vilket är bandets första album med trummisen James Stewart. Skivan spelades in i Örebro och innehåller gästframträdanden av Robb Flynn (Machine Head) och Tatiana Shmailyuk (Jinjer).

Torsdag 13 juli

Naglfar

Det svenska black metalbandet Naglfar kommer från Umeå och ses som ett av landets främsta inom genren. Namnet kommer från asatron och är ett skepp gjord av de dödas naglar.

Jens Rydén och Kristoffer Olivius bildade bandet och första line-upen bestod av Ulf Andersson från Nocturnal Rites på trummor, Morgan Hansson och Fredrik Degerström på gitarr, Kristoffer på bas och Jens på sång.

Naglfars andra album ”Diabolical” (1998) beskrevs som ”en grym version av svensk black-/deathmetal, monumentalt häpnadsväckande” och efter en europeisk turné med Deicide spelade Naglfar in bland annat albumet ”Sheol”. The New York Times beskrev bandet som ”ett av de mest övertygande metalbanden” och musiken som ”fantastisk”. Senaste skivan ”Clerecloth” släpptes 2020 via Century Media.

Torsdag 13 juli

Aura Noir

Det norska black/thrash metalbandet Aura Noir grundades 1993 av bandmedlemmarna Agressor och Apollyon. Deras första EP ”Dreams Like Desserts” släpptes 1995 och året efter anslöt sig Mayhems ex-medlem och Spellemann-vinnaren Blasphemer.


Senaste plattan ”Out to Die” släpptes 2012 och i år spelar detta legendariska band på Gefle Metal Festival. Förvänta dig ett set som tar dig genom hela deras karriär av obevekliga och intensiva låtar från mästarna av black thrash metal.

lördag 15 juli

Hiraes

HIRAES uppstod från askan av det splittrade bandet Dawn of Disease. Deras musik är en perfekt blandning av melodisk death metal och metalcore med intensiva riff och kraftfull sång.

Bandet bilades 2020 av en grupp erfarna musiker och trots att de är ett relativt nytt band har Hiraes fått en stark följarskara. Debutalbumet ”Solitary” släpptes 2021 och blev kritikerrosad.

Förutom sin fängslande musik är Hiraes kända för sina högenergiska liveframträdanden och har dessutom varit support för band som Crypta, Evil Invaders och Konvent.

Så om du är ute efter en upplevelse som tar dig på en resa av intensiv musik och glödande passion, se till att kolla in Hiraes. Du kommer inte att bli besviken!

Torsdag 13 juli

Alcest

År 2000 startade multiinstrumentalisten Neige projektet Alcest och senare anslöt sig trummisen Winterhalter 2009. Alcest har blivit stämplad som pionjärer för genrerna blackgaze/post-black metal som Neige har skapat fram. Bandet har ett unikt sound baserat på musikaliska motsatser från deras allra första EP ”Le Secret” (2005) och igenom deras fullängdare ”Souvenirs D’Un Autre Monde” (2007), ”Ecailles De Lune” (2010) och ”Les Voyages De L’Ame” (2012).

Efter mycket turnerande kämpade Neige att återknyta kontakten med sin andliga essens och skrev hans mest renande skiva hittills, ”Spiritual Instinct” (2019). Albumet smälter tunga och lätta aspekterna av bandet och låter mörkare än deras tidigare verk samtidigt som Alcest som vanligt nosar på en mängd olika stilar utan att någonsin passa in – och bevisar ännu en gång att de är pionjärer inom sin genre.

lördag 15 juli

Zeal & Ardor

Zeal & Ardor skapades och leds av Manuel Gagneux som är en schweizisk-amerikansk musiker. Bandet bildades 2013 och deras musik är en blandning mellan sången från afrikansk-amerikanska spirituals (religiösa sånger som skapades av de afrikanska slavarna i USA) och black metal.

Projektet startade med att Gagneux frågade medlemmarna i internetforumet 4chan om vilka två musikgenrer han skulle kombinera ihop. Inom 30 min skulle han skapa en låt av dessa två genrer för att expandera sin kreativitet. Gagneux har senare påstått att bandet kom till från frågan: ”Vad hade hänt om de amerikanska slavarna hade tillbett till Satan i stället för Jesus?”.

Zeal & Ardor har släppt albumen ”Devil Is Fine (2016) och ”Stranger Fruit” (2018) samt demoalbumet ”Zeal and Ardor” (2014). Tredje studioalbumet ”Zeal & Ardor” släpptes i februari 2022.

lördag 15 juli

Memoriam

MEMORIAM behöver ingen introduktion – de är levande legender inom old school death metal och utan tvekan det snabbaste och mest kreativa bandet i genren just nu. MEMORIAM har byggt upp en lojal följarskara under de senaste sju åren och utvecklat sin musikaliska identitet.

Deras senaste platta ”Rise To Power” släpptes tidigare i år och MEMORIAM fortsätter att leverera brutal death metal samtidigt som detta är den mest varierade plattan någonsin.

fredag 14 juli

Brujeria

Brujeria (betyder häxkonst på spanska) är ett extremmetalband som bildades i Los Angeles 1989. Bandet skriver sina låttexter på spanska och låtarna handlar om satanism, antikristendomen, sex, invandring, narkotikasmuggling och politik. När bandet uppträder gör de det under pseudonymer och porträtterar sig själva som ett latinoband som består av knarkkungar med skyddad identitet och är efterlysta hos FBI. På sina spelningar brukar Brujeria ha på sig bandanas, balaklavor och serapes. Man får även se de svinga machetes på scen. Bland nuvarande och tidigare Brujeria-medlemmar finns musiker från band som Napalm Death, Fear Factory och Cradle Of Filth

Lördag 14 juli

Midnight

Ledd av frontmannen Athenar sedan 2003 behöver Midnight från Cleveland knappast en introduktion. De har tagit över metal/punkundergroundscenen med sin beroendeframkallande, sleaziga och smutsiga musikaliska katalog som snabbt fick en växande fanskara. Midnights debutalbum ”Satanic Royalty” (2011) släpptes via Hells Headbangers och gav bandet en plats hos klassikerna. Men man ska inte underskatta deras tidigare EP-släpp som också har dragit till sig fanatiker.

Midnight fortsatte att dominera undergroundscenen och fick hjälp på traven med sitt andra släpp ”No Mercy for Mayhem” som kom 2014. Deras tredje album ”Sweet Death and Ecstasy” blev deras mörkaste och mest vågade verket hittills. Den 4 mars 2022 släppte Midnight sin femte fullängdare ”Let There Be Witchery” via Metal Blade Records. En skiva som är full av sleazy och smutsig musik som tar lyssnarna med storm.

Fredag 14 juli

Finntroll

Året var 1997. Under en natt av alkoholintag i Finland, skapade Teemu ”Somnium” Raimoranta (gitarr) och Jan ”Katla” Jämsen (sång) ett band som rykte av mörk black metal med traditionell finsk polka. Resultatet blev FINNTROLL. Ett år senare anslöt sig Samuli ”Skrymer” Ponsimaa, Sami ”Tundra” Uusitalo, Henri ”Trollhorn” Sorvali och Samu ”Beast Dominator” Ruotsalainen till bandet som var på väg att bli en av de största namnen inom Folk-/Paganmetalscenen.

Finntroll har bland annat co-headlinat Wacken Open Air 2006 som de släppte som bonus DVD i albumet ”Ur Jordens Djup”. Deras senaste platta ”Vredesvävd” släpptes 2020 som var väldigt efterlängtat och blev väl mottaget av både fanns och kritiker.

lördag 15 juli

MASSACRE

I början av 80-talet steg death metalbandet MASSACRE fram från träsken i södra Florida. De har skapat en rad klassiska demos så som ”Aggressive Tyrant” (1996), ”Chamber of Ages” (1986) och ”The Second Coming” (1990) innan de släppte sitt kritikerrosade debutalbum ”From Beyond” (1991). Nu är MASSACRE tillbaka med samma starka ungdomliga ilska!

lördag 15 juli

Orbit Culture

Från underground-scenen slog det melodiska death metal bandet Orbit Culture igenom med albumet ”Nija” (2020) som blev kritikerrosad världen över av både metalfans och kritiker.

Orbit Culture består av sångaren, gitarristen och grundaren Niklas Karlsson, gitarristen Richard Hansson, basisten Fredrik Lennartsson och trummisen Christopher Wallerstedt.

Torsdag 13 juli

Nervosa

Med sin nya lineup är brasilianska thrashsensationen Nervosa tillbaka starkare än någonsin. Den nya konstellationen består av sångerskan Diva Satanica (Bloodhunter), basisten Mia Wallace (Abbath, Triumph of Death m.fl.), trummisen Eleni Nota (Mask of Prospero, Croque Madame) och grundaren Prika Amaral.

Deras senaste platta ”Perpetual Chaos” släpptes 2021 och fick topplaceringar i musiklistor i flera länder, blev hyllat av pressen och rankades flera gånger som bland annat årets bästa album. Nervosa anses vara en viktig referens i den kvinnliga metalscenen och även i thrash metalscenen världen över.

Efter både headline- och festivalspelningar har Nervosa byggt upp en fanskara i Sverige så detta blir ett återseende som många sett fram emot.

torsdag 13 juli

Crystal Viper

Crystal Viper är ett traditionellt metalband från Polen som grundades av sångerskan och gitarristen Marta Gabriel.

Bandets debutalbum släpptes 2007 och Crystal Viper har sen dess spelat i mer än 15 länder, på små klubbar och stora open air-festivaler samt släppt åtta studioalbum och en hel del singlar.

Deras senaste album ”The Cult” kom ut 2021 via Listenable Records. En europisk turné var inplanerad med Raven och Wolf för att promota nya skivan men som allt annat under 2021 blev turnén inställd. Crystal Viper slösade inte någon tid utan gick raka vägen till studion och släppte mini LP:n ”The Last Axeman” (2022). Man kan med säkerhet säga att Crystal Viper är ett av sin generations mest hårt arbetande band!

torsdag 13 juli

defacing god

Ledda av sångerskan Sandie ‘The Lilith’ Gjørtz blandar Defacing God extrema skräckmelodier med en tvist av grandios orkestrering likt artister som Cradle of Filth, tidiga Arch Enemy, Carach Angren och Dimmu Borgir.

Med sin senaste skiva ”The Resurrection of Lilith” (2022) visar Defacing God sin förmåga att förhäxa metalfans runt om i världen med hjälp av sitt ljuduniversum av skräck, rå death och black metal och sin symfoniska grandiositet.

torsdag 13 juli

OFFERBLOD

Den svenska motorsågen är ingen ny uppfinning, men när Uppsalas OFFERBLOD svingar sågen på vårt modersmål med historier om död, blod och grav, så gör de det med napalm och nattsvart misantropi i bensintanken.

 

torsdag 13 juli

Sylvaine

Sylvaine, eller Kathrine Shepard som hon heter, är något utöver det vanliga. Det finns absolut ingen i scenen som kan sjunga i hennes röstomfång som sträcker sig från alvliknande sång likt Enya och Lisa Gerard till black metal-skrik.

Sylvaines senaste album ”Nova” släpptes 4 mars 2022 och är både ett personligt och ett musikaliskt uppvaknande för sångerskan att försöka hitta sin egen väg i denna värld.

torsdag 13 juli

Eradikated

Eradikated spelar thrash metal som det ska låta, hårt och snabbt. Tidigare hette de The Generations Army men döpte om sig själva och återföddes som Eradikated september 2021.

Eradikated har spelat med The Haunted och Bullet samt har turnerat med Anvil och spelat på flertal festivaler.

torsdag 13 juli

Kvaen

Med sitt soloprojekt KVAEN bjuder Jakob Björnfot på black metal med pagan metal-influenser.

Debutalbumet ”The Funeral Pyre” släpptes 2020 via skivbolaget Black Lion Records. Albumet är laddat med djävulska melodier som griper lyssnarna och tar med dem på en vild åktur genom mystiska karga ödemarker i norra Sverige.

Senaste skivan ”The Great Below” släpptes 2022 och vi ser fram emot att få höra den nya skapelsen på Gefle Metal Festival.

Torsdag 13 juli

Gadget

GADGET grundades 1997 och är ett av Sveriges få grindcoreband från 90-talet som fortfarande är aktiva. Man kan beskriva GADGET som dystopisk kompromisslös grindcore med influenser från alla genrer de gillar och en hel del hardcore/punk, death metal och doom/sludge.

Debut-LP:n ”Remote” släpptes 2004 och den senaste fullängdaren ”The Great Destroyer” (2016) blev hyllad av Vice, Pitchfork, Metal Injection, Close Up Magazine och metalpress världen över.

Dag TBA

Malakhim

Black Metalbandet Malakhim bildades i Umeå 2016 och släppte en EP på kassett 2017 som snabbt sålde slut. Tyska Iron Bonehead Productions plockade upp bandet och återsläppte EP I på CD & LP. 2019 släpptes den andra EPn via samma bolag, och 2021 kom slutligen bandets debut ’Theion’. Debutspelningen skedde på House of Metal 2019 i samband med att EP II släpptes.  

Dag TBA

Frontalkrock

Frontalkrock är den vanärade avkomman från de Småländska skogarnas mörker och Vätterns kyliga vindar.

Med metal och punk som grund så integreras motsatta influenser med kirurgisk precision och får dessa att leva i symbios. Kanske är det detta som definierar kvintetten mer än någon genre i sig.

Texterna skriks på svenska och sätter bl.a. många av barndomens kära visor i en inte alls lika oskyldig kontext.

Dag TBA

Kryptan

Kryptan är ett black metalband från Avesta som grundades i början av 2020 av låtskrivaren och gitarristen Mattias ”Kryptan” Norrman. 

Mattias är ett bekant ansikte i scenen och är mest känd för att ha spelat gitarr i October Tide och bas i Katatonia. Fans kan bli förvånade över att Mattias associerar sig med annan stil än vad man är van vid, men Mattias avslöjar: 

”Jag fick aldrig spela black metal i ett band tidigare och det var klart att om jag skulle starta ett eget band så skulle det vara precis det. När jag såg hur black metal har påverkat och fascinerat mig hela den här tiden så skrev musiken sig själv.” 

Ett debutalbum är just nu på gång och väntas släppas i slutet av 2023. 

Dag TBA

ENVIG

ENVIG är ett dödsmetallband med en punkigare inriktning och tydliga influenser från svensk kängpunk. Bandet bildades 2015 som ett rent crust punk-projekt, men utvecklades snabbt till något långt mycket tyngre, mörkare och snabbare då medlemmarnas kärlek för old school-döds blandades in i mixen. Snabbt kom bandet överens om att teman kring människoartens alla tillkortakommanden och brister i allmänhet, och krig och konflikt i synnerhet, passade soundet som foten i kängan.  

En hastigt inspelad demo släpptes och plockades upp av CRYPTORIUM RECORDS som gav bandet möjlighet att släppa sin första fullängdare BY HUMAN HANDS (2018). Därefter har bandet gått envig i flera livesammanhang, bland annat på Copperfields i Stockholm, Fredagsmangel i Jakobsberg, Jönköping Metal Fest m.m.  

Dag TBA

Bite Down

Jönköpingsbandet Bite Down spelar modern metalcore med tydliga hardcorereferenser. Debut-EPn ”Trial // Error” som släpptes 2020 togs emot varmt och väckte intresse hos skivbolaget ”We are Triumphant” som Bite Down släppte EPnDamage Control” med under 2022. Bite Down utlovar hög energi som även kan få den mest inbitna indiepopparen att vilja headbanga. 

Dag TBA

Dethrone

Thrash och death metal från Sverige!

Dethrone bildades 2011 och är ett svenskt death metalband som influeras av band som The Crown, The Haunted och At The Gates.

Dethrone är snabbt, hårt och brutalt – de är thrash och death metal med en touch of rock n’ roll!

Dag TBA

Avskräde

Avskräde är ett Black Metal band från de kalla norrbottniska skogarna. Gruppen bildades 2020 av M och J. Några månader senare släpptes en demo och i december 2021, debutalbumet “Det stora tunga sjuka”. 

2022 togs två live-medlemmar in och förberedelserna för att kunna leverera live startades. I början av 2023 utfördes första spelningen. 

Uppföljaren till “Det stora tunga sjuka” kommer släppas senare under 2023.  

Dag TBA

Antimere

Antimere startade på västkusten 2018 med rötter och blodsband i Göteborgsdöds-metallen. Bandet sätter sin egen moderna twist på det klassiska och hyllade soundet. Sommaren 2021 släpptes albumet ”With Eyes Serene”, uppföljaren till 2019’s debut EP ”Into Nothingness”. Antimere är aktuella med nytt material som kommer orsaka sprickor i fasaden på Gasklockan.

Dag TBA

CHUGGER

CHUGGER kan beskrivas som en brutal blandning av Slipknot, Rammstein och motorsågsmassakern som smälts ner och stöpts om i Göteborgs anrika dödsmetall.
På scen är bandet en väloljad maskin och har levererat sin blytunga musik runt om i världen över flera kontinenter.
Detta Groove Death Metal monster lämnar ingen oberörd – CHUGGER är här för att stanna.

Dag TBA

Xion

De har beskrivits som Sveriges mest lovande hårdrocksband på 20 år. 

Xion slog publiken med häpnad, inte minst för de explosiva konserterna, men även i Sveriges största musiktävling för unga, Imagine Sweden, där de i Sverigefinalen 2022 kom på en andraplats i riksfinalen. Under hösten 2022 släpptes debutsingeln ”Fake Acid” och den svenska metalscenen fascinerades av energin och spelskickligheten hos det unga bandet vars medlemmar vid släppet inte hade hunnit fylla 18 år. 

Q1 2024 släpps Xion efterlängtade debutalbum som redan innan den första lyssningen hajpas hårt av bland annat Sweden Rock Magazine och Metal Hammer. 

Dag TBA

Völva

Völva spelar punkened 2nd wave black, med rötterna i den satanistiska feminismen.

 

 

 

Dag TBA

Unmute

Ur aggressiv sång och tunga gitarrslingor bildades metalbandet Unmute under hösten 2021. Uppväxta tillsammans på Öland, har dom med en gemensam passion för tyngre musik släppt flertalet singlar och jobbar nu på sitt debutalbum. Med influenser från göteborgssoundet kombinerat med industri och punk levererar dom en explosiv och headbangvänlig liveshow. 

Dag TBA

Terra Black

Terra Black är ett stoner och doomband från Göteborg. Kvartetten bildades 2020 och består av Ezgi på sång/gitarr, Sophie på trummor, Denice på bas och Isak på gitarr/sång. De spelade in sin första singel ”Triple Goddess” i maj 2021 och den andra singeln ”Capra” ett år senare. I slutet av 2022 började de spela in sitt första album som släpps i mitten av 2023. 

Terra Black beskriver sitt sound som massiv och atmosfärisk där mörka texter om djävulen, häxkonst, ockultism och astronomi möts.

Dag TBA

Spiral Skies

Med sin intensiva liveshower bestående av stundom atmosfäriska, stundom vansinniga hårdrock med en ”Grace Slick-Goes-Kate-Bush-Sångerska” i spetsen har Spiral Skies kommit att bli en liveakt du inte vill missa! Musiken beskrivs som ”On other planet´s kinda Rock” och är en blandning av heavy metal, black metal, folk och fuzz i en ockult brygd som smakar bäst live, nu senast som förband åt COVEN på deras Sverigeturné. Första gången på Gefle Metal-.

Dag TBA

Sarcator

Sarcator bildades år 2018 och är ett Blackened Thrash Metal band.
Efter en samlingsdemo släppt 2019 så släpptes ”Sarcator” året efter, vilket var
den första fullängdaren. Skivan blev släppt på amerikanska skivbolaget
Redefining Darkness Records i alla format. Strax efter så blev skivan P3-guld
nominerad till årets Rock/Metal. I november 2022 så släpptes andra skivan
”Alkahest” via svenska skivbolaget Black Lion Records.

Dag TBA

Ordos

Med gutturala vrål beskriver Ordos sina mardrömska visioner om en mörk, ond värld. Samtidigt som nedstämda instrument och repeterande stycken sätter lyssnaren i trans så finns en underton av black-metal som skapar obehag och melankoli. 

Torsdag 13 juli

Misery oath

Misery Oath är ett melodiskt dödsmetalband från Göteborg som tog sin slutgiltiga form under 2021.

Bandet spelar dödsmetall med doft av black och doom metal med atmosfäriska och progressiva inslag. 

I maj 2023 vann Misery Oath Wacken Metal Battle Sweden och i augusti åker de till Wacken Open Air för att representera Sverige. Men innan svänger de förbi GMF för att visa oss varför de korades som vinnare!